Pages Navigation Menu

Julelækkerier

Julelækkerier

(Annonce) Til julen hører der søde sager og lækre kager. Her er lidt lækre opskrifter til lidt sødt til julehyggen.

Chokoladeskeer
10 skeer. Tid: 40 minutter.

50 g mørk chokolade

1 dl kakao

1 dl piskefløde

1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

1 tsk. Vaniljesukker

Sådan laver du en kop

1 chokoladeske

2 dl mælk, letmælk eller sødmælk

Pynt efter eget valg

flødeskum

skumfiduser

chokoladeknapper

Dansukker Økologisk Lys Sirup

stødt kardemomme/kanel/kakao

  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Bland kakao, fløde, sukker og vaniljesukker i en skål, og tilsæt den smeltede chokolade. Rør blandingen godt sammen, og stil den til afkøling i køleskabet.
  2. Tag blandingen ud, når den er blevet fast, og læg et lag på hver spiseske. Udjævn chokoladen, så den er helt glat på skeen. Opbevar skeerne i køleskab.
  3. Varm ca. 2 dl mælk, og dyp chokoladeskeen i mælken. Rør rundt.
  4. Top med pynt efter eget valg.

 

Sprøde kurve med kardemomme i fin forening med yoghurt-is og citrussalat.

8 pers. Tid: 1,5 time + 3 timers frysetid.

Yoghurt-is

6 dl græsk yoghurt 10 %

1 dl Dansukker Flormelis

1 dl Dansukker Glukosesirup

Limelage

saften af 2 lime (ca. 3 spsk.)

3 spsk. Dansukker Sukker

Kardemommekurve

50 g smør

2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup

4 spsk. Dansukker Rørsukker

4 spsk. hvedemel

1 tsk. stødt kardemomme

Citrussalat

2 grapefrugt

2 appelsiner

2 blodappelsiner

Pynt

1 granatæble

mynte

    1. Begynd med yoghurt-isen. Bland alle ingredienserne sammen, og rør, til massen er ensartet. Hæld massen i en form. Stil den i fryseren i mindst 3 timer.
    2. Forbered limelagen ved at koge limesaften sammen med sukkeret. Kog, indtil sukkeret er smeltet, og lagen tykner lidt. Køl lagen af.
    3. Tilbered kardemommekurvene imens. Forvarm ovnen til 175°.
    4. Smelt smør og sirup i en gryde. Tilsæt rørsukker, og rør rundt. Kom mel og kardemomme i gryden, og bland det hele til en jævn dej.
    5. Opbevar dejen på køl, indtil den kan trilles til kugler.
    6. Tril 16 små kugler, der senere formes til tacoskaller eller 8 store, der formes til kurve. Læg kuglerne med god afstand på en bageplade med bagepapir, 3-4 stykker pr. plade.
    7. Bag kurvene nederst i ovnen i 8-10 minutter. Brug en kniv til forsigtigt at løsne dem ca. 1 minut efter, de er taget ud af ovnen. Læg kurvene over en kant, så de formes til tacoskaller, eller hen over bunden på et glas, så de formes til kurve. Lad dem køle af.
    8. Ved servering: skræl frugterne, skær dem ud i tynde skiver, og fordel dem på 8 tallerkener. Læg en kardemommekurv på hver tallerken og en kugle yoghurt-is ovenpå.
    9. Hæld limelagen over frugten og yoghurt-isen. Drys lidt granatæblekerner hen over hver tallerken. Pynt med mynteblade. Tip. Glukosesirup gør yoghurt-isen blød og cremet

 

Ingefærtrøfler

20 stk.

1 dl piskefløde
2 spsk. usaltet smør
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
200 g mørk chokolade
10 stk. brunkager

  1. Bland fløde, smør, flormelis og ingefær sammen i en kasserolle, og bring det i kog.
  2. Bræk chokoladen i små stykker, og kom dem i fløden. Rør, til chokoladen er smeltet.
  3. Stil den i køleskab i et par timer for at stivne. Tril massen til kugler, som dyppes i sukker. Opbevares køligt.
  4. Knus brunkagerne og rull trøflet i kagekrummerne. Hold koldt.

 

Chokoladeparfait med appelsin

8 pers. Tid: 50 minutter + 4 timer i fryseren.

 

Chokoladeparfait

150 g mørk chokolade

6 æggeblommer

1 dl Dansukker Flormelis

½ dl Dansukker Glukosesirup

skallen af 1 appelsin, usprøjtet

3 spsk. saft fra appelsinen

6 dl piskefløde

Pynt

100 g ristede, hakkede nødder

  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Vend den smeltede chokolade i æggeblandingen, og tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft.
  3. Pisk fløden, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
  4. Hæld parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i 4-5 timer.
  5. Forvarm ovnen til 175°. Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne nederst i ovnen i 5 minutter. Hold godt øje med, at de ikke brænder på. Lad dem køle af, og hak dem derefter.
  6. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Drys med de hakkede ristede nødder.

Du kan lave din parfait med mange forskellige ingredienser. Find flere lækre juleparfaitopskrifter på www.dansukker.dk

 

Følg os på Facebook og Instagram