Pages Navigation Menu

Julefrikadeller

Julefrikadeller

Personer 4

500 g kalv og svin, 1 fed hvidløg, 1 stk. løg, 1 spsk. salt, ½ stk. muskatnød, friskkværnet peber, 50 g hvedemel, 2 stk. æg, 1 dl nisseøl, ¼ bundt timian og 2 dl sødmælk

Tilberedning

Put det hakkede kød op i en skål, salt og peber tilsættes. Riv hvidløg på den fine side på rivejernet og løget på den grove side af rivejernet. Tilsæt mel og rør det hele godt sammen. Du kan sagtens bruge håndmixer med rørepindene. Tilsæt æggene et ad gangen og rør farsen godt sammen. Tilsæt nisseøl og rør videre. Tilsæt hakket timian og mælk og rør farsen færdig. Put lidt mælk i ad gangen. Pas på farsen ikke er for våd. Stil nu farsen kølig en times tid så farsen samler sig. Steg hver frikadelle ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne. Steg dem i rapsolie.

Tip: Opskriften her er julet, men du kan vælge at tilsætte karry, allehånde, paprika, eller hvad du nu selv har lyst til. Nisseøl gør frikadellerne sprøde og giver en let sød smag. For at være sikker på, at du har krydret farsen tilstrækkeligt, steger du en enkelt frikadelle og smager om den har fået nok salt og peber. Tilsæt herefter salt og peber efter behov Frikadellerne kan sagtens laves i forvejen og fryses ned. Når du skal servere de frosne frikadeller, luner du dem i ovnen med et par smørklatter på toppen som smelter. Frikadellerne er også egnet til grønlangkål. Serveres med den hjemmelavede rødkål fra juleaften samt groft rugbrød.