Pages Navigation Menu

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Ingredienser

  • 40 blomsterklaser
  • 3 citroner
  • 2 l kogende vand
  • 1 1/2 kg Dansukker Sukker
  • 50 g citronsyre

Kom blomsterklaserne i en spand eller stor skål. Skyl citronerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Læg citronskiverne på blomsterne. Bring vandet i kog, og hæld det over blomsterne og citronerne. Tilsæt sukker, og rør, indtil det er blevet opløst. Rør citronsyren i. Dæk skålen til, og stil den koldt i 3 døgn. Hæld saften op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Hæld saften på rengjorte flasker. Opbevares i køleskab. Saften kan også fryses. Du kan også tilsætte en kanelstang eller 1 spsk. frisk revet ingefær for at få en anden smagsnuance. Hyldeblomsterne kan erstattes af 2 liter syrenblomster eller bladene fra en solbærbusk.

Holder ca.  3 dage i køleskab