Hundeliv…

12

Vi er rigtig mange, der har en eller flere hunde indlemmet i familien. Rent faktisk anslår man, at antallet af hunde i Danmark er lidt over en halv million.  

 Menneskets bedste og ældste ven

Tamhunden (Canis lupus familiaris) er det husdyr, som tidligst blev tæmmet af mennesket, og som derfor har den længste historie til fælles med os. Den har gennem historien været brugt til jagt, som vagthund, krigshund, sporhund, redningshund, eller som “følgesvend”. Desuden som servicehund for blinde og handicappede, som politi- og redningshund, som narkohund eller som terapihund. ´

 

Populære racer

hund 6Danmarks mest udbredte hund i år 2013 er Schæferhunden, mere end 60.000 er registrerede, tæt fulgt af Labrador retrieveren, mere end 40.000 registrerede i Dansk Hunderegister. [Disse to racer har i mange år været Danmarks to mest udbredte racer. Sammen med den Golden retrieveren, mere end 20.000 registrerede, den tredjepopulæreste race i Danmark, udgør de mere end 1/4 af alle hunde registreret i Dansk Kennel Klub (DKK).

 

 

 

 

 

 

 

 

hund lilleStor eller lille…

Hunde udgør den mest variable af alle pattedyrarter: Den omfatter chihuahuaer på 1 kg og op til 70 kg tunge racer som mastiff og sanktbernhardshund; langlemmede, slanke mynder og kortbenede gravhunde og buldogger med ekstremt forkortet snude.

 

 

 

 

 

 

 

 

hund5Hvad signalerer ørerne?

Hovedets mest iøjnefaldende signaler kommer fra ørerne. De taler deres lige så tydelige sprog som halen i den anden ende. Hunden kan udtrykke næsten utallige sindsstemninger ved hjælp af ørerne. Generelt kan det siges, at fremadrettede ører viser styrke hos hunden og bagudrettede ører tyder på underlegenhed/venlighed eller måske angst. Da hundens hørelse er langt bedre end menneskets, bør man aldrig råbe af sin hund. I hundens verden er det sådan at den, der bruger mindst energi på at vise sin overlegenhed, faktisk er den mest overlegne. Jo mere sagte du taler, jo mere opmærksom en hund får du altså.

 

S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hund 3Skånsom træning

Hundesvømning er en sund og effektiv måde at få hunden i god form og kondition, uden belastningsskader til følge.

Svømning er ligeledes særdeles effektivt til genoptræning efter led og muskelskader, og for ældre hunde og hunde med slidgigt. 

Hundesvømning er faktisk en hyggelig og sjov adspredelse for både hund og ejer, men bare rolig, det er kun hunden der er i bassinet og svømmer, mens ejeren går ved siden af.

 

 

 

hund7Din hund forstår dig…

Føles det som om, at din firbenede bedste ven forstår dig, når du er i godt eller dårligt humør? Ny forskning peger på, at hunde er i stand til at høre følelser i vores stemmer. Det skriver Forskning.no

Forskerne har til deres projekt skannet hundes hjerner i en MR-skanner, hvor de har afspillet omkring 200 lydklip med menneskestemmer, dyrelyde og andre lyde.

Lydene havde forskelligt følelsesmæssigt indhold fra trist til glad. Ifølge Forskning.no var der områder i hundehjernen, der slog mere ud, når de hørte andre hundelyde, ligesom menneskehjerner reagerer mere på menneskestemmer.

Men det, der forbløffede forskerne var, at det ser ud til, at hunde- og menneskehjerner reagerer ens på følelser i stemmer.

Dette kan give en bedre forståelse af, hvorfor hunde ofte er gode til at opfatte ejerens følelser, mener forskerne. 

 

 

 

Kilder: Wikipedia.org, denstoredanske.dk, videnskab.dk, netdyredoktor.dk