Pages Navigation Menu

Hundeliv…

Hundeliv…

Vi er rigtig mange, der har en eller flere hunde indlemmet i familien. Rent faktisk anslår man, at antallet af hunde i Danmark er lidt over en halv million.

Kæledyret er barnets ven

Børn oplever mange fordele af det venskab, et kæledyr tilbyder, ligesom det også kan have flere udviklingsmæssige fordele for børn at have dyr i hjemmet. Barnet lærer, at vi er forskellige, og at vi alle har grænser, som skal respekteres. Det er en social kompetence, som barnet kan bruge resten af livet i en lang række forskellige situationer.

For mange børn er kæledyret en nær og fortrolig ven, fuldstændigt som deres nære menneskelige relationer. Gennem den tætte kontakt med et dyr oplever barnet tryghed, opmærksomhed og hengivenhed, hvilket giver stor velvære.

Et barn oplever dyret som en allieret og en ven at betro sig til. Derfor taler børn ofte med kæledyret, giver dem navne og tillægger dem menneskelige følelser. Når børn bliver spurgt om deres vigtigste relationer, bliver kæledyrene ofte nævnt sammen med den tætteste familie og de bedste venner. Via omsorgen for dyret lærer børn desuden at drage ansvar over for et andet levende væsen, og de får samtidig udbygget deres kontaktevne, da dyret er kontaktskabende.

Din hund forstår dig…

Føles det som om, at din firbenede bedste ven forstår dig, når du er i godt eller dårligt humør? Ny forskning peger på, at hunde er i stand til at høre følelser i vores stemmer. Det skriver Forskning.no.

Forskerne har til deres projekt skannet hundes hjerner i en MR-skanner, hvor de har afspillet omkring 200 lydklip med menneskestemmer, dyrelyde og andre lyde.

Lydene havde forskelligt følelsesmæssigt indhold fra trist til glad. Ifølge Forskning.no var der områder i hundehjernen, der slog mere ud, når de hørte andre hundelyde, ligesom menneskehjerner reagerer mere på menneskestemmer.

Men det, der forbløffede forskerne var, at det ser ud til, at hunde- og menneskehjerner reagerer ens på følelser i stemmer.

Dette kan give en bedre forståelse af, hvorfor hunde ofte er gode til at opfatte ejerens følelser, mener forskerne.

Stor eller lille…

Hunde udgør den mest variable af alle pattedyrarter: Den omfatter chihuahuaer på 1 kg og op til 70 kg tunge racer som mastiff og sanktbernhardshund; langlemmede, slanke mynder og kortbenede gravhunde og buldogger med ekstremt forkortet snude.

Hvad signalerer ørerne?

Hovedets mest iøjnefaldende signaler kommer fra ørerne. De taler deres lige så tydelige sprog som halen i den anden ende. Hunden kan udtrykke næsten utallige sindsstemninger ved hjælp af ørerne. Generelt kan det siges, at fremadrettede ører viser styrke hos hunden og bagudrettede ører tyder på underlegenhed/venlighed eller måske angst. Da hundens hørelse er langt bedre end menneskets, bør man aldrig råbe af sin hund. I hundens verden er det sådan at den, der bruger mindst energi på at vise sin overlegenhed, faktisk er den mest overlegne. Jo mere sagte du taler, jo mere opmærksom en hund får du altså.

Kilder: denstoredanske.dk, videnskab.dk, netdyredoktor.dk

 

 

Følg os på Facebook og Instagram