Pages Navigation Menu

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup

Ingredienser

1 lille hakket zittauerløg

3 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

1/2 tsk. koriander

1/2 tsk. sennepsfrø

1/2 tsk. chilipulver chipotle

2 glas hele blommetomater

4 spsk. tomatpuré

1 dl vand

2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

2 spsk. Dansukker Muscovadosirup

1 dl rødvinseddike

Salt og peber

Opvarm olien på en stor stegepande på middel varme. Kom hvidløg og løg på, og steg dem møre i ca. 3 minutter. Tilsæt krydderier, rør rundt, og lad det småstege ved lav varme i ca. 10 minutter.

Tilsæt tomater, tomatpuré og vand, og lad det koge op. Kog videre på svag varme i ca. 15-20 minutter, til omtrent halvdelen af blandingen er tilbage. Tilsæt sukker, muscovadosirup og vineddike, og lad det simre yderligere i 10 minutter.

Lad blandingen køle af, og kør den derefter i en foodprocessor eller med en stavblender, til den har fået en jævn konsistens. Hæld ketchuppen tilbage i panden, og lad det koge op ved svag varme. Smag til med salt og peber. Hæld blandingen på varme, rengjorte flasker eller glas. Hvis ketchuppen opbevares i køleskab, kan den holde sig i ca. to uger.