Pages Navigation Menu

Hjælp til børn der tisser i sengen

Hjælp til børn der tisser i sengen

(annonce) En god nattesøvn er vigtig, når en ny dag står for døren, fuld af skolegang, leg og fritidsinteresser der skal passes. Det kan være svært, at falde i søvn igen, hvis man er kommet til at tisse i sengen, der både bliver våd og kold, og mor eller far er nødt til at skifte sengetøj midt om natten. Disse natlige scenarier udspiller sig i langt højere grad, end mange forestiller sig – også i familier med større børn. Inkontinens hos skolebørn er nemlig langt mere udbredt, end de fleste tror.

Af Henriette Rosenthal Muld

Der er mange måder at sno sig på, hvis en skolekammerat spørger, om man skal sove sammen. En lille, hvid løgn om, hvorfor det lige passer dårligt i denne weekend. Det er nemlig ikke så nemt at indrømme, at man er bange for at tisse i sengen, når man selv synes, man er blevet for stor til den slags. Fordi emnet er meget tabubelagt, ved de større børn slet ikke, at de er flere i samme båd, end de forestiller sig. I en nyere undersøgelse foretaget af YouGov* for DryNites i Danmark og Sverige viser det sig, at der i 0. klasse gennemsnitligt befinder sig 4-5 børn, der er sengevædere.

At man ikke kan gøre for, at man tisser i sengen er en ringe trøst for barnet, der er ked af det, men det er altså rigtigt nok. Sengevædning er som hovedregel fysiologisk betinget og kan skyldes manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen, eller at barnet har en for lille eller for utrænet blære i forhold til sin alder. Derfor bør man opsøge lægen, for at få udredt årsagen til barnets problem med at holde sig tør om natten. Sengevædning kan nemlig oftest behandles med enten medicin eller ringeapparat.

To søstre med natlige udfordringer

Ditte Larsen har to døtre, Asta på otte og Sigrid på ti år. Begge piger har været udfordret af natlige uheld, og først for nyligt er Asta er blevet ”tørlagt”.

– Vi har prøvet alt – stort set. Jeg har endda, en gang imellem, hjulpet pigerne med at finde på en undskyldning, for at undgå overnatnings aftaler med veninderne eller i SFO´en. Det er jeg ikke stolt af, men jeg skulle lige finde den mest hensigtsmæssige måde at hjælpe dem på. For det skaber da frustrationer og følelsen af afmagt, når ens døtre gang på gang bliver kede af det, når det endnu en gang er ”gået galt” om natten. Løsningen, der har fungeret bedst hos os er DryNites natunderbukser. Pigerne kunne nemt og diskret tage dem på, og de er ikke særligt synlige under nattøjet. Med lidt hjælp fra enten venindernes forældre eller en pædagog i SFO´en, blev det muligt at sove sammen med veninderne og skolekammeraterne, uden det blev ”blæst op”, at pigerne kom til at tisse om natten uden at opdage det. Det er selvfølgelig bedst at være ærlig, men sengevædning er desværre stadig ret tabubelagt mellem børnene, så jeg synes, at dette var en god måde at løse det akutte problem på, så mine piger fik en god uafbrudt nattesøvn på både hjemme- og udebane, fortæller Ditte.

Bestil en gratis prøve på http://www.drynites.dk/og opdag selv, hvordan DryNites kan hjælpe dig og dit barn med at håndtere sengevædningen. DryNites natunderbukser er bløde og rare at have på, og ligner mest af alt et par rigtigt smarte underbukser i et sejt design. Natunderbukserne er specielt tilpasset drenge og piger, og har en meget høj absorberingsevne.

 

Følg os på Facebook og Instagram