Pages Navigation Menu

Helstegt rødspætte med rejer i asparges

Helstegt rødspætte med rejer i asparges

Helstegt rødspætte med rejer i asparges

Det skal du bruge (4 pers.)

4 hele ferske rødspættefileter

Mel til panering

Vindruekerneolie til stegning

1 spsk. smør til stegning

1 bøtte rejer i lage, drænet for væde

1 bundt grønne asparges (eller hvide asparges på dåse)

1 dl hvidvin

Saft fra 1 citron

1 fed hvidløg i skiver

2 skalotteløg i skiver

2 dl fløde

Sådan gør du

Rødspætterne klippes i siderne og blodet fjernes indeni. Vendes i mel og krydres med salt og peber. Varm panden op med vindruekerneolie. Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes. Overhæld rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig. Efter 5 minutter er rødspætterne færdigstegt, og de tages af panden. Fjern smørret fra den varme pande, hæld asparges på panden og sving dem rundt i 2 minutter. Hæld rejerne i en sigte og lad dem dryppe af. Tilsæt hvidvin og citronsaft, hvidløg og skalotteløg samt piskefløde. Lad det hele koge op. Pres væden ud af rejerne med hænderne og put dem sammen med retten 1 minut før servering. Serveres straks sammen med de helstegte rødspætter.

Se flere opskrifter på www.rema1000.dk