Pages Navigation Menu

Helstegt rødspætte med rejer i asparges

Helstegt rødspætte med rejer i asparges

Til 4 personer

4 stk. rødspættefileter
hvedemel til panering
vindruekerneolie til stegning
1 spsk. smør til stegning
1 bøtte rejer i lage
1 bundt grønne asparges
1 dl hvidvin
1 stk. citron
1 fed hvidløg
2 stk. skalotteløg
2 dl fløde

Tilberedning

Rødspætterne klippes i siderne og blodet fjernes indeni.
Vendes i mel og krydres med salt og peber. Varm panden op med vindruekerneolie. Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes. Overhæld rødspætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig. Efter 5 minutter er rødspætterne færdigstegt, og de tages af panden. Fjern smørret fra den varme pande, hæld asparges på panden og sving dem rundt i 2 minutter. Hæld rejerne i en sigte og lad dem dryppe af. Skær hvidløg og skalotteløg i skiver. Tilsæt hvidvin og citronsaft, hvidløg og skalotteløg samt piskefløde. Lad det hele koge op. Pres væden ud af rejerne med hænderne og put dem sammen med retten 1 minut før servering. Serveres straks sammen med de helstegte rødspætter.

Følg os på Facebook og Instagram