Pages Navigation Menu

Gryden der varmer

Gryden der varmer

Gryden der varmer

Det skal du bruge (4 pers.)

1/2 SMAGFULD kylling skåret i 6 stykker

1 SMAGFULD spidsbryst af Dansk

Ungkvæg 1 liter kyllingefond (eller 1 liter vand dog 2 bouillonterninger)

1 dl hvidvinseddike

10 laurbærblade

1 tsk. hel sort peber

2 spsk.. dijonsennep

1 bundt timian

2 løg i kvarte

2 hele hvidløg (pillede)

1 dl groftskåret ingefær

1 spsk. salt

2 gulerødder groftskåret

1/4 selleriknold groftskåret

2 bagekartofler groftskåret

1 porre i grove skiver

2 pastinakker i grove stykker

grofthakket persille

salt og peber

Sådan gør du

Put det hele spidsbryst og kyllingestykkerne i en gryde. Tilsæt 1 liter vand og 1 liter kyllingefond. Bring gryden i kog og tilsæt laurbær, salt og peber, hvidvinseddike, sennep, timian, løg, ingefær og hvidløg. Når det hele koger, skummes der af. Lad det hele koge i 45 min. ved middelvarme. Tag kyllingen op og lad suppen simre videre i en times tid mere. Retten her må gerne simre i 2 timer. Herefter tilsættes gulerødder, selleriknold, porre, kartofler, pastinakker og lad det simre med i 20-25 minutter. Put kyllingekødet tilbage i suppen og lad det simre med i ca. 5 minutter. Tag spidsbrystkødet op og skær det i passende tykke skiver. Anret nu suppen i et stort fad eller suppegryde og put spidsbryst tilbage i suppen. Smages til med salt og peber. Pyntes med grofthakket persille. Serveringsforslag Serveres med 1/2 glas dijonsennep rørt med 2 dl mayonaise som blandes sammen med 50 g. høvlet peberrod, skallen fra 1 citron og salt og peber. Må gerne laves dagen i forvejen så det får smag. Servér også hjemmesyltede asier eller cornichoner til. Kødet er også egnet til at spise koldt. Skær ikke fedtet fra spidsbrystet. Det giver smag til suppen. Du behøver ikke spise fedtet, men gem det endeligt til at simre i gryden.

Se flere opskrifter på www.rema1000.dk