Pages Navigation Menu

Gratineret hummer – forret

Gratineret hummer – forret

4 personer

4 stk. hummere,  1 bundt dild,  4 dl hvidvin,  8 fed hvidløg, 80 g rasp, 4 tsk. olie til stegning, 250 g smør, Salt og peber.

Tilberedning:

Ovnen sættes på grill ved 250 grader.

Hummerne halveres. Kloen gives et hak med en stor kniv. Læg de halve hummere i et ildfast fad. Hæld 1 tsk. olivenolie henover hver flækket hummer. Smør fordeles ligeledes. Et bundt dild hakkes groft og fordeles. Hvidvinen hældes henover. 8 fed hvidløg skæres i skiver og fordeles på hummerne. Krydr med salt og peber. Til sidst drysses hummerne med rasp. Fadet stilles i den brandvarme ovn i ca. 8 minutter, til overfladen er gyldenbrun.

De tages ud og spises straks med brød, som eventuelt kan dyppes i lagen fra det ildfaste fad.

Tilbehør: Godt brød – kan eventuelt ristes

Tips: De kan sagtens forberedes i forvejen og sættes i ovnen, når gæsterne kommer.