Pages Navigation Menu

Fyldt økologisk ribbenssteg med honningbagte æbler og pastinakker

Fyldt økologisk ribbenssteg med honningbagte æbler og pastinakker

Personer: 4

Ribbensteg

ca. 1,2 kg ribbenssteg, Groft salt, 1 lille finthakket rødløg, 1 lille æble i små tern, ¼ dl soltørrede tranebær, ¼ dl soltørrede abrikoser i små tern, ½ tsk. fennikelfrø, Salt og peber.

Honningbagte æbler og pastinakker

4 æbler, 3-4 skrællede pastinakker, 1-2 spsk. honning, 25 g smør, ½ dl hakket persille, Salt og peber.

Tilberedning

Gnid sværen godt med groft salt og skær en lomme på langs mellem sværen og kødet. Fyld lommen med en blanding af løg, æble, tranebær, abrikos og fennikelfrø. Læg stegen i et ovnfast fad og sæt den midt i en kold ovn. Stil temperaturen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time til den er gennemstegt eller har en centrumtemperatur på 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, skrues temperaturen op til 250 grader de sidste 5-10 minutter. Skær æblerne i både og pastinakker i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad, dryp med honning og fordel smørret i små klatter hen over. Bag grønsagerne ca. 45 minutter sammen med ribbensstegen. Skær stegen i skiver og drys de bagte æbler og pastinakker med hakket persille.