Pages Navigation Menu

Fuldkornsspaghetti med bønner og porrer i kokosmælk

Fuldkornsspaghetti med bønner og porrer i kokosmælk

 Personer: 4

150 g tørrede hvide bønner, 1 tsk. fint salt til kogning

Grøntsagssauce

3 mellemstore porrer, 2 tsk. karry, ½ dåse kokosmælk, 17-19% (200 ml), 2 dl grøntsagsbouillon (vand + terning), 1 stort æble, 2 spsk. citronsaft,

½ tsk. fint salt, 40 g cashewnødder, usaltede, 1 bundt frisk koriander

Tilbehør

200 g fuldkornsspaghetti, 1 tsk. fint salt til kogning

Tilberedning

Skyl og udblød bønnerne i vand natten over. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat 1 tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra. Rens og skyl porrerne og snit dem i tynde ringe på skrå̊. Rens æblet og skær det i små̊ tern. Rist usaltede cashewnødder på en tør pande og læg dem til side. Svits karryen kort på panden, tilsæt æbletern og lidt af kokosmælken og svits yderligere et par minutter. Tilsæt porrerne og lynsteg 2 minutter. Tilsæt resten af kokosmælken, 1-2 dl bouillon (alt efter tykkelse af sauce) og de kogte hvide bønner og lad det simre 3 minutter. Smag til med citronsaft, ½ tsk. fint salt og peber. Kog fuldkornsspaghettien efter anvisning på pakken i vand tilsat 1 tsk. fint salt. Server fuldkornsspaghettien med grøntsags sauce og drys med ristede cashewnødder og friskhakket koriander.

Tips Udblød og kog en større portion hvide bønner og frys dem i passende portioner til senere brug.