Pages Navigation Menu

Fødselsdag

Fødselsdag

Drop den dyre børnefødselsdag

Krisetider kalder på kreativitet. Du behøver ikke at overgå andre forældres fødselsdagsfester med den færdigkøbte og ofte dyre løsning. Tværtimod kan pengene strække forbavsende langt ved en hjemmelavet fest. Tips og idéer til en billig børnefødselsdag.

Af Hanne Vinther Mikkelsen

Hoppeborg, tryllekunstner, biografture. Kunstfærdige købe-kagemænd med 3D prinsesse-dekoration og kæmpe slikposer i præmie til skattejagten. Der er masser af spændende muligheder, når man skal holde børnefødselsdag. Det kan nemt blive et udstyrsstykke, som umiddelbart kan imponere. Men det handler ikke om at leve op til andres forældres børnefødselsdage eller forsøge at sætte barren endnu højere. Basalt set gælder det kun om at give dit barn den bedste oplevelse på sin store dag. Det kan du gøre på mange måder. For husk, du bestemmer helt selv, hvordan og i hvilket niveau, du vil holde den. For en børnefødselsdag behøver ikke at blive en belastning for bankkontoen. Med lidt fantasi kan du holde en fantastisk og forholdsvis billig fest for dit barn. Med hjemmelavet mad og gratis lege. Det kræver kun kreativitet og lidt knofedt. For børnene er det vigtigste vel at være sammen med deres venner, hygge sig og få noget at spise, som de kan lide. Børnene vil lige så gerne på skovtur, på legeplads eller lave snobrød og spille bold ude i haven, hvis vejret er til det. Eller slå sig løs inden for med lege, som da mor var pige: Ballon – og stoledans, flaskehalsen peger på, limbo, sæt halen på grisen og alle de andre gode, men næsten glemte aktiviteter. Du kan finde masser af inspiration til ganske gratis lege og aktiviteter på nettet.

Hygge og hilsener For nogle børn kan der være prestige i at finde fødselsdags-invitationer med den sejeste superhelt eller sødeste prinsesse. Men de kan let løbe op i mindst fem kroner stykket, og skal du invitere mange, er det muligt at spare ved at skabe jeres egne, specielle invitationer. Det giver jer også anledning til en god hyggestund sammen. Lad dit barn selv være med til at lave invitationer, måske med en lille tegning og møjsommeligt skrevne navne på vennerne – eller fødselsdagsbarnet kan være med til at finde fotos og flotte skrifttyper på internettet, som I så kan kopiere og printe. Du behøver heller ikke at købe bordpynt og plastikservice i alverdens farver og populære temaer. Brug bare det, du har af tallerkener, kopper og bestik. Hvis du ikke har nok til alle børnehavens eller klassens børn, så lån dig frem hos familie eller veninder. Helt almindelige røde servietter, som bliver foldet eller slået ud som en vifte i glasset, ser lige så festligt ud som de dyrere fødselsdagsservietter med flag. Det er en sød idé at købe en billig hvid papir- dug, som er lige til at rulle på bordet. Spred farveblyanter ud på bordet og bed børnene om at starte med at dekorere dugen med tegninger – og lidt større børn kan skrive en hilsen til fødselsdagsbarnet.

Billig mad og drikke

Bag en pladefuld søde boller, en brunsvigerkagemand og bland nogle kander saftevand. Du behøver ikke at have flere slags syltetøj og pålægschokolade til bollerne, men kan nøjes med lidt smør. Det er heller ikke nødvendigt med flere slags kager og sodavand i stride strømme. De fleste børn vil være fuldt ud fornøjede med saftevand. Slikket til kagemanden kan du med fordel finde i god tid i tilbuds-øerne i supermarkedet. Ved mange fødselsdage er det blevet en fast tradition at sende børnene hjem med hver sin store slikpose, som de har vundet i skattejagt. Det er der ingen god grund til. Hvis du gerne vil holde en sjov skattejagt kan præmien være den is, som du måske alligevel ville servere senere. Eller præmien kan være penge i form af guldstykker – sten, som sprayes med guld. Guldet kan børnene så omsætte til en isvaffel. Det gør nemlig altid lykke med en lille isbod, hvor børnene stiller sig i kø for at købe en vaffel med pynt efter eget valg. Isen kan du nemt lave selv for småpenge.

Gratis lege og aktiviteter

For eksempel har FDF spejderne samlet en sand skattekiste af sjove lege, skattejagter og opskrifter på www.fdf.dk – se under legedatabasen. Også www.legeide.dk og på www.festdoktoren.dk er der flere selskabslege, som egner sig til små og større børn

Følg os på Facebook og Instagram