Flæskesteg med rødkålssalat og peberrod

Til 6 personer

Ingredienser:

1 flæskesteg 1,3-1,5 kg

10 stk nelliker

Salt

Dressing:

2 dl skyr

1 spsk revet peberrod

1 tsk Dijonsennep

1 tsk sukker

1 tsk lys eddike

Salt og peber

Rødkålssalat:

300 g rødkål, fintsnittet

1 porre, fintsnittet

100 g syltet rødbede i tern

Stegt paneret knoldselleri:

400 g kogt knoldselleri i 5 x 5 cm stykker

1 dl hvedemel

Salt og peber

1 pisket æg

2 dl rasp

Olie og smør til stegning

Tilberedning:

Kom nelliker og salt imellem sværene på flæskestegen. Kom den i en bradepande så den står lige eller kom en kartoffel eller et stykke folie under. Steg den ved intervalgrill ved 190°C i 75 min. eller i alm. ovn ved 200°C i 1 time og 15 min ved 225°C så sværene bliver sprøde.

Bland alle ingredienser sammen til dressingen og bland den sammen med rødkål, porre og syltet rødbede. Panér knoldselleristykker ved at vende dem i mel tilsat salt og peber, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Steg dem i olie og smør, ved medium varme til de er sprøde og gyldne. Anret skiver af flæskesteg med rødkål- salat og de lune stykker knoldselleri.