Flæskesteg med pærepuré & fennikelsalat

4 personer

1-1,5 kg svinekam med svær

1 spsk groft salt

1 tsk fennikelfrø

1 kvist rosmarin

peber

2 stjerneanis

1 dl tør hvidvin

4 dl vand

3 pærer

1 spsk honning

1 spsk citronsaft

25 g smør

citronsaft

2 pærer

1-2 fennikelknolde

2 spsk citronsaft

½ dl olivenolie

50 g pecannødder

1 potte brøndkarse

salt, peber

Tilbehør: kartofler

Gnid sværen godt med salt, fennikelfrø og rosmarin, drys med peber. Læg stegen i en bradepande. Sæt den i en kold ovn og stil temperaturen på 200°C. Steg stegen ca. 1 ¼ time – stegen er færdig, når centrumtemperaturen viser 65°C. Kom stjerneanis, hvidvin, vand og skrællet pære skåret i mindre stykker i bunden af bradepanden efter 30 min. Tjek om sværen er sprød, når centrum-temperaturen viser 55°C – hvis ikke skru temperaturen op til 250°C. Dryp stegen med en blanding af honning og citron de sidste 10 min. af stegetiden. Tag stegen op og lad den hvile udækket.

Puré: Skum fedtet af stegeskyen og fjern stjerneanis. Hæld skyen igennem en finmasket sigte og bring den i kog. Pisk smørret i og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Salat: Skær pærerne i meget tynde skiver og snit fennikel fint. Vend det straks i en marinade af citronsaft og olivenolie krydret med salt og peber. Bland med pecannødder og drys med brøndkarse.