Pages Navigation Menu

Fiskefond

Fiskefond

Fiskefond til sauce

Fiskehoved, hale og ben (fås hos fiskemanden)

1 spsk. hel peber

2 løg, grofthakket

1 porre i skiver

1 pastinak i skiver

3 laurbærblade

saft fra 1 citron

1 bundt dild

2 spsk. salt

Put fiskehoved, hale og finner i en gryde og dæk med vand. Tilsæt 2 grofthakkede løg, 1 porre, 1 pastinak, 1 spsk. hel peber, 3 laurbærblade, saften fra 1 citron, 1 bundt dild, 2 spsk. salt. Gryden bringes i kog, fjern skummet med en ske. Skru ned for blusset så fonden simrer i ca. 25 min. Stilles herefter til side og lad det stå og hvile en halv time. Si fonden og pluk evt. fiskehovedet for kød. Der går ca. en liter fond til 6 personer.