Pages Navigation Menu

Festival – en anderledes ferieform.

Festival – en anderledes ferieform.

Der er larm, solen varmer i teltet og der lugter ikke så godt. Sådan kan scenariet se ud, hvis man vælger at tage på festival i telt. Når børnene så skal med, kan det være fint med nogle overvejelser i forhold til at bo i campingvogn.

Af Lone Carmel, familierådgiver og terapeut hos Relazion.dk

Når familien skal på ferie, kan der være mange interesser på spil. Nogle vil sole og dase, andre vil noget med fart og spænding. Nogle vil være stille i et sommerhus, mens andre vil høre musik og være sammen med mange mennesker. De familier der gerne vil have en på opleveren sammen med deres børn, kan vælge festival. Det er ofte de unge, der selv har været på festival, der nu er blevet familier med børn, som husker suset og den særlige stemning der er når mange mennesker mødes. Musikken og samværet.

Man skal vurdere målgrupperne, for festivaler har et meget forskelligt publikum. Tjek hvilken en der passer til jeres humør og familiesammensætning. Der er nogle gode festivaler for børn som er så oplagt for familier, som har særlige børneområder, stillezoner og lidt mere luksus i form af campingvogne med mere.

Jeg har selv været mange gange på festival med mine børn. Jeg er ikke så god til larm om natten, så efter første gang på festival uden at få lukket et øje, måtte jeg leje et værelse i nærheden og cykle derhen med de små. Hvor og hvordan man skal sove, afhænger af ens magelighed, for man kan gå glip af noget ved ikke at sove på festivalen.

Man kunne holde et familiemøde, for festival indeholder dele af campinglivet og dele af mere arrangerende oplevelser som oftest er koncerter. Derfor indeholder festivalferien mange muligheder, hvilket også kan gøre at familiens ønsker kan gå i forskellige retninger. Det er en fordel at være åben overfor spontaniteten, da en festival meget handler om at være der hvor der sker noget i øjeblikket. Når børnene er små, er du som voksen tæt på dem og det kan være udfordrende med alle de mennesker. Til gengæld er det ofte ret sjovt, fordi folk er søde og venlige og alle er der for at have det sjovt. Det er godt at holde fokus på helt faste mødepunkter og tider med de lidt større børn. De kan tit godt finde rundt, hvis de får nogle bestemte pejlemærker. Tal gerne med dem om hvad der er i orden at gøre.

Når så ungerne bliver unge vil de måske selv på festival. Der må du selv afgøre og vurdere hvad dit barn kan navigere rundt i. Festivaler er som så mange andre fester, fyldt med forskellige tilbud. Min erfaring er, at der er forholdsvis roligt på en festival i forhold til antallet af unge. Det afhænger af hvordan du har opdraget dit barn. Vigtigt at sige nej til fremmede drinks. Altid at være to og to og ikke være alene i teltet.

Nyd de mange gode festivaler i løbet af sommeren. De er kimen til mange sjove oplevelser.

Følg os på Facebook og Instagram