Pages Navigation Menu

Ferie, festival og glade dage

Ferie, festival og glade dage

Vi elsker festivaler, og der er nok at tage af. Kombinationen af sommerens kolde drikke, live-musik og samvær med vennerne hitter stort, og overalt i Danmark kan selv den mindste flække efterhånden byde publikum velkommen til en festival med masser af gode musikoplevelser. Nogle festivaler strækker sig over en uge, andre er blot en intensiv dag eller weekend fuld af god musik.

Familieudflugt

Mange familier har fået øje på, at det er sjovt og hyggeligt, at kombinere ferielivet med at høre en masse god musik. Samtidig får man introduceret ungerne, til en musikkultur som er både farverig og nuanceret. Om man er til den folkelige og primitive udgave, hvor man slår teltet op og lader skægget gro, eller foretrækker at medbringe en campingvogn eller noget helt tredje, er en temperamentssag.

Her finder du en oversigt over nogle af de familievenlige festivaler:

Rock Under Broen i Middelfart

Finder sted: 9. juni

Rock Under Broen skriver sig tilbage i festival-historien til 1989, hvor Bent Ove Hansen, en lokalpatriot i Middelfart, fik opfyldt et af sine allerstørste ønsker; nemlig at lave en friluftskoncert på de smukke arealer under den nye Lillebæltsbro, alt sammen til glæde for det lokale foreningsliv. Også i år glæder Rock Under Broen sig til at byde jer og de mange tusinder andre velkommen til Danmarks fedeste endags-festival. Den store forskel i 2018 bliver tilføjelsen af endnu en stor scene. De to scener vil blive placeret ved siden af hinanden, og der vil ikke opstå noget overlap.

 

Tinderbox i Odense

Finder sted: 28.-30. juni

Tinderbox er et brag af en festival, hvor op imod 40.000 mennesker fester igennem i smukke omgivelser i Tusindårsskoven. Børn og unge er meget velkomne på Tinderbox, og er man under 12 år, er det gratis at komme ind ifølge med en betalende voksen.

 

Vig Festival

Finder sted: 12.-14. juli

Vig Festival er en fest for hele familien. Her er hyggelig stemning, musik, afslapning, underholdning og samvær på tværs af generationer.

På Vig Festival er det vigtigt, at der ikke kun er underholdning for de voksne, men også for børnene. I Viggos Grønne Verden har børnene deres egen scene, som byder på masser af underholdning og sjov for børn og barnlige sjæle.

 

Samsø Festival

Finder sted: 18.-21. juli

Udover den gode musik satser Samsø Festivalen på, at være Danmarks hyggeligste festival. Børn under 13 år har gratis adgang ifølge med en voksen.

Samsø Festivalen afholdes tæt på den skønne badestrand i Strandskoven ved Ballen, så husk at pakke badetøjet.

 

Langelandsfestivalen

Finder sted: 21.-28. juli

 

Langelandsfestivalen er en ”100 % familiefestival” fuld af musik og hygge. Her er blandt andet Børneland, som fylder mere end fire fodboldbaner, hvor børnene kan fornøje sig med masser af sjove aktiviteter, og møde nye hyggelige legekammerater. De mange børn og familier giver festivalen en hel speciel stemning.

VIND

To heldige familier har nu muligheden for at vinde en pakke bestående af to voksen partout billetter og to børne partout billetter. Klik ind på www.bornogfritid.dk og deltag i lodtrækningen.

 

Ringsted Festival

Finder sted: 2.-4. august

Ringsted Festival er indbegrebet af smukke omgivelser, kærlig stemning og sublime koncertoplevelser. Festivalen ligger gemt mellem hundredvis af gamle træer, som lyses op af kulørte lamper i massevis og de fem fantastiske og specielle scener. Der er børneland til de livlige unger.

 

Kalundborg Rocker

Finder sted: 10.-11. august

Kalundborg Rocker er en hyggelig familiefestival på Vestsjælland. Hvert år i august spiller de største danske musikere og bands på scenen på flotte Gisseløre – lige ud til vandet ved Kalundborg Fjord.

Børn på eller under 12 år kommer gratis ind, og der findes et stort og sikkert legeområde.

På pladsen er der gode muligheder for at finde mad og drikke. Lokale sportsforeninger – der arrangerer festivalen­ – sælger lækre hjemmelavede burgere, sandwiches mv. til meget fair priser. Også lokale caféer og restauranter har opsat telte, hvor det er muligt at købe god mad.

Det er med andre ord en festival for hele familien.

 

Roskilde Festival

Finder sted: 30. juli-7. juli

Roskilde Festival blev startet i 1971 og afholdes hvert år sidst i juni og først i juli på Roskilde Dyrskueplads. Det unikke ved festivalen er, bortset fra arrangementets særlige stemning, at mange tusinde mennesker arbejder frivilligt og ulønnet, og at festivalens overskud hvert år tilfalder kulturelle formål og humanitært og velgørende arbejde over hele verden.

 

Musik i Lejet, Tisvildeleje

Finder sted: 19.-21. juli

En smuk skov, en skøn strand og et sted med en helt særlig stemning. Musik i Lejet er opstået af et ønske om at give noget til Tisvildeleje — og give noget af Tisvilde videre. Drømmen om at udvikle atmosfæren og skabe en anderledes, uventet kulturoplevelse, som overrasker publikum og giver et pusterum og afbræk fra hverdag og byliv er blevet til virkelighed.

Festivalen er kendt for sin høje musikalske kvalitet, den fantastiske stemning og de smukke omgivelser. Nogle af Danmarks mest markante musiknavne har optrådt på scenen med den unikke udsigt over Kattegat.

 

Frederikssund Festival

Finder sted: 2.-4. august

Årets festival inviterer til en masse gode koncerter, hvoriblandt C.V. Jørgensen, Love Shop, Carl Emil Petersen m. band, Northern Assembly, She’s A Sailor, Allan Olsen Solo og Bo Evers vil sørge for at skabe en fest.

 

Smukfest i Skanderborg

Finder sted: 8.-12. august

Smukfest også kendt som Skanderborg Festival eller Danmarks Smukkeste Festival, er en dansk musikfestival som afholdes hver sommer i anden weekend af august i Skanderborg under temaet “Musik & Bøgetræer”.

Smukfest fokuserer fortrinsvis på dansk musik med både kommende talenter/grupper samt gamle kendinge, men har altid et par store udenlandske navne på plakaten.

Tips til en vellykket festival:

På de børnevenlige festivaler, er det en god idé, at medbringe et godt vatteret tæppe, hvor familien kan slå lejr under koncerterne. Så kan både voksne og børn snuppe et velfortjent hvil i dansetrætte ben.

Pas på hørelsen og husk, at høj musik i længere tid kan skade hørelsen permanent. Derfor er det en god idé, at huske høreværn til børnene, når I skal afsted til en musikfestival fuld af god musik.

 

Følg os på Facebook og Instagram