Pages Navigation Menu

Farmor-frikadeller med kartoffelsalat og spidskål

Farmor-frikadeller med kartoffelsalat og spidskål

Personer: 4

1 mellemstort skrællet løg

1 æg

450 g SMAGFULD hakket. svine- og kalvekød 3-7%

½ dl rugmel (ca. 30 g)

1 tsk. groft salt

lidt peber

2 dl minimælk

2 tsk. flydende margarine til stegning

Spidskål -salat

½ renset spidskål (ca. 300 g)

3 æbler uden kernehus (300 g)

1 mellemstort skrællet rødløg

3 forårsløg

100 g majskerner

25 g valnødder

2 spsk. hvidvinseddike

2 tsk. rapsolie

1 spsk. citronsaft

½ spsk. akaciehonning

1 tsk. groft salt

Peber

Kartoffelsalat

800 g aspargeskartofler

1 tsk. groft salt – til kogning

1 mellemstort skrællet rødløg

100 g rensede radiser

1 bundt persille (ca. 10 stilke)

lidt frisk timian og purløg

3 spsk. rygeost (5% fedt)

6 spsk. minimælk

Tilberedning

Rør kødet sejt med 1 tsk. salt og rør herefter rugmel i sammen med løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller. Hæld lidt flydende margarine på en pande, varm op og brun straks frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne færdige – ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges. Spidskålen skæres i tynde strimler, rødløg skæres i skiver og halveres, æblerne skæres i tynde både og forårsløg i tynde ringe. Tilsæt majskernerne. Dressing af hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning, salt og peber røres sammen og vendes over salaten. Der drysses med grofthakkede valnødder. Vask kartoflerne grundigt rene for jord og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 10-15 min. til de er møre. Rens radiserne og skær dem i skiver. Rør dressingen sammen af finthakket rødløg, finthakket purløg, finthakket persille, rygeost og mælk. Smag til med frisk timian og lidt peber. Vend herefter kartofler og radiser i dressingen.