Pages Navigation Menu

Får dit barn rørt sig nok?

Får dit barn rørt sig nok?

Måske, men ikke alle børn får de anbefalede 60 minutters motion om dagen. Ved hjælp af en smart aktivitetstracker kan forældre motivere, så det både er sjovt og udfordrende for børn at bevæge sig – eller som en af vores tre testfamilier fandt ud af – til at indlægge en tiltrængt pause i dagens aktiviteter. Her kan du læse om, hvordan de oplevede forandringer i bevægelsesmønsteret hos barnet ved hjælp af aktivtetstrackeren.

Af Henriette Rosenthal Muld

Med det smarte ur på håndleddet bliver det sjovere at røre sig og være aktiv. Der går ganske enkelt sport i det.

De fleste børn synes, at det er sjovt at få en udfordring – særligt hvis den efterfølges af en belønning. Vivofit jr. gør det nemt at motivere, for hvis barnet når det daglige mål på 60 minutters aktivitet, modtager det sjove facts, og der låses op for en app-eventyrsti – hvilket inspirerer barnet til at gøre sig umage hver dag.

Maria Jensen er mor til Victoria som er seks år og går i 0. klasse.

– For det første er Victoria vildt glad for designet på hendes nye vívofit® jr. 2 Minnie Mouse, her fornægter det sig nok ikke, at hun er en pige, for det andet er hun pavestolt over, at hun nu har et ur, så hun bedre kan følge med i tidens gang i løbet af dagen. Hun har jo ikke en mobiltelefon ligesom sin storebror. Hvad hun til gengæld har til fælles med sin storebror er, at hun er lidt for glad for sin Ipad, og at de begge er konkurrencemennesker. Så hun var vild med udfordringerne, som hun fik via aktivitetsuret og belønningerne, som det udløste. Hver morgen i skolen fra kl 8 til 8.30 har børnene ”puls” i skolen, hvor de laver en masse forskellige pulsøvelser, der skal skyde dagen i gang. Der synes hun, at det var sjovt at se på uret, hvor god hun var til det. Klassekammeraterne var også meget nysgerrige på ”uret”, og mange af dem ønsker sig nu et selv, fortæller Maria.

Viggo, som er seks år går i 0. klasse og har prøvet vívofit® jr. 2 Captain America. Hans mor og far, Leudo og David Jensen, har fået bekræftet, hvad de vidste i forvejen, nemlig at Viggo er en dreng med krudt bagi, og de har faktisk brugt aktivitetstrackeren i omvendt forstand.

– Vi kunne pludselig se sort på hvidt, at Viggo går 20.000-30.000 skridt om dagen, og at han sjældent slapper af i løbet af eftermiddagen i fritidsordningen. Med så meget fart på, bliver han ofte rigtig ked af det og meget frustreret, når vi beder ham om at ændre kurs. Det starter allerede om morgenen, når vi beder ham om at tage tøj på, og når vi skal ud ad døren, for der er han lige i gang et eller andet, han ikke lige kan slippe igen. Så jeg satte vívofit®-uret til at give signal, når han skulle have tøj på, og igen når det var tid til at gå hjemmefra, for at nå i skole. Det virkede helt fuldstændigt efter hensigten. Viggo fik et varsel, og vidste lige præcis, hvad han skulle, og så var han glad. I løbet af dagen lagde vi et par pauser ind, og når han fik signalet fra uret, vidste han, at han skulle vælge en stille aktivitet, som for eksempel at læse eller tegne.

Viggos temperament er også en udfordring i ”hentesituationen”, hvor han ofte er blevet vred, igen fordi han bliver afbrudt i sin leg og sit høje aktivitetsniveau. Så et kvarter før Viggo blev hentet, fik han en besked via uret, og i den skrev vi mor eller far. De ord kan han læse, og vidste på den måde, hvem af os der hentede ham, for det har også været et stridspunkt.

En anden feature som var spændende, var at vi kunne se Viggos søvnmønster i en graf, der viste let og tung søvn, samt hvornår han vågnede i løbet af natten. Ved at sammenligne med senge- og stå- op tid, og hvad vi havde haft på programmet i dagene, kan vi nu se hvor afgørende betydning det har for hans søvn, at vi holder fast i sengetiden uanset, om det er hverdag eller weekend. Vi får en gladere dreng med et bedre søvnmønster.

Viggo syntes selv at det var sjovt, at indstille uret til at give ham to-minutters udfordring. Det kunne både være at stå på hænder op ad døren, eller at se hvor mange bogstaver han kunne nå at skrive på et stykke papir. Han var også meget opsat på at optjene virtuelle mønter, hvilket han gjorde, når vi kunne se, at han var god til at reagere på vores/urets beskeder til ham, fortæller David.

Sebastian er syv år og hans mor Marietta Mundeling blev lettet, da hun opdagede, hvor let det var at forbinde aktivitetsuret til Ipaden.

– Jeg havde frygtet, at jeg måtte have hjælp af husets teenager, men det var simpelthen så let at få app´en op at køre. Jeg synes, at vívofit® jr. 2 er meget børnevenligt og nemt at bruge – og så er det vandtæt, hvilket er en kæmpe fordel, da Sebastian så kan beholde det på i gymnastiktimerne og det efterfølgende bad. På den måde bliver det ikke væk for ham i skolen.

Han blev hurtigt utrolig opmærksom på, hvor meget bevæger sig i løbet af en dag, og hver dag noterede han sig, hvor mange skridt, han havde gået, for at gå endnu flere dagen efter. Så faktisk har det ikke været så nødvendigt at motivere ham til mere bevægelse. Det kom nærmest af sig selv. En af hans klassekammerater har også et vívofit® jr. 2, så nu konkurrerer de om, hvem der bevæger sig mest i løbet af dagen.

Jeg satte det til at give lyd om aftenen, når det er ”børste tænder tid”, og til at bippe efter to minutters tandbørstning. Det, blandt andet, udløste belønning i form af virtuelle mønter til app-eventyret, som han er blevet rigtig glad for, siger Marietta.

Et godt overblik via appen

Hvis du forbinder barnets Vivofit jr. til din egen smartphone, får du alle data om barnets skridt, søvn, daglige aktiviteter og daglige opgaver. Man kan tilknytte flere børn til den samme smartphone. Man kan tildele daglige opgaver, finde ud af, hvor mange virtuelle belønningsmønter hvert barn har, og invitere hele familien til at konkurrere i en daglig skridtkonkurrence.

Vivofit jr. er designet til børn og unge i et sejt look i flotte farver. Som en ekstra bonus er uret vandtæt, så man kan bare beholde det på i svømmehallen, når det er der aktiviteterne foregår.

•1+ års batterilevetid, opladning er ikke nødvendig

•Børnevenligt design – behageligt, holdbart og svømmevenligt

•Registrerer skridt, søvn og 60 minutters anbefalet daglig aktivitet

•Kompatibel forældre-app omfatter værktøjer til administration af daglige opgaver og en sjov mobil eventyrsti, som børnene kan låse op

•Børnene udfører daglige opgaver og optjener virtuelle mønter, der kan indløses til aftalte belønninger, som styres af forældrene

 

 

Følg os på Facebook og Instagram