Effektiv forårsrengøring

15

Forårets lys er livgivende. Det er desværre også så skarpt at man, med stor tydelighed, kan se hvor meget boligen trænger til en grundig forårsrengøring.

Af Henriette Rosenthal Muld

Det er ikke nødvendigvis et medfødt talent at kunne gøre rent. I nogle familier er det ”at gøre rent” en naturlig del af opdragelsen. I andre har man hjælp til rengøringen og så er det langt fra sikkert, at den nyttige viden bliver overdraget til næste generation.

For at skære ud i pap hvordan man kommer mest effektivt fra start til slut i en forårsrengøring, har vi bedt Susanne Bang Jensen, kvinden bag House & People Care, om en lille guide til et skinnende rent hjem.

Ifølge Susanne starter en grundig rengøring altid oppefra. Start med at støve loftet af med en støvkost og husk hjørnerne.

– I en klassisk forårsrengøring indgår også, at alle vinduer åbnes og snavs i vinduesrammerne fjernes. Derefter skal vinduerne vaskes rene for støv og snavs. Jeg siger med vilje ikke pudses, for det er ikke tilstrækkeligt effektivt, når forårssolen stiller skarpt. Jeg bruger altid bløde microfiberklude fra Vileda, de fnugger nemlig ikke, og når jeg efterfølgende anvender Vileda Windomatic, efterlades ingen striber. Den er virkelig en kæmpe hjælp. Og selv den mest uerfarne udi rengøring kan med lethed få skinnende rene vinduer. Vileda Windomatic suger det snavsede vand op, så man udgår at der lægger sig snavset vand i alle vindueskanterne.

Mange starter med at støve af, men faktisk er det mest effektivt at støvsuge først. Husk at støvsuge bag og under alle møblerne, ligesom panelerne også skal have en omgang. Derefter skal der støves af. Grunden til at man starter med at støvsuge, er at så undgår man at hvirvle støvet op med luften fra støvsugeren. Efter alt er støvet af, støvsuger man faktisk endnu en gang, for at komme alt støv til livs.

13 vileda imagesSå er det tid til gulvvask. Glem alt om skurebørste og sur gulvklud. En Vileda UltraMax gulvmoppe gør det ti gange lettere og meget mere effektivt. Man slipper for at dyppe hænderne i det snavsede vand for i spanden der hører til, er der et smart vridesystem. Man skal føre moppen i ottetaller henover gulvet, for så slipper man for vaskemærker på kryds og tværs af gulvet.

I badeværelset skal alt, inklusive fliser og fuger, skrubbes rene for kalk. I toilettet skubber man vandet tilbage med toiletbørsten, for at kalkfjerneren kan virke, der hvor vandspejlet plejer at stå. Husk at bruge skuresvampe der ikke ridser, for så bliver overfladerne meget mere modtagelige for snavs og kalk.

I køkkenet skal skabslågerne tørres af og vasken skal skures ren. Til sidst er det køleskabets tur til en grundig omgang oprydning og rengøring. Låger og hylder skal vaskes og husk også grøntsagsskufferne.

Til at runde rengøringen af, aftørres alle dørgreb med en hårdt opvredet klud, og derefter har man altså fortjent en pause og en god kop kaffe, fortæller Susanne.

http://www.vileda.com/dk kan du se, hvilke rengøringsartikler du mangler for at gøre rengøringen nem og effektiv. For der er trods alt meget, der er sjovere at brug tid på end på rengøring.