Drengerøvsgryde

Drengerøvsgryden er en opskrift med masser af kød, der er nem at gå til. Det er en sund ret, der giver lidt at stå i mod med her i de kolde dage. Her får du den nemme opskrift på drengerøvsgryde, der er gode til de dage hvor der er træng til simremad, der giver varmen.

Det skal du bruge det til 4 personer:

  • 500 g ungkvæg i tern
  • Olie
  • 4 stk. løg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 bakker hele champignon
  • 125 g bacon i skiver
  • 200 g cocktailpølser
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 stk. tomater
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 4 spsk. paprika
  • 1 spsk. sambal oelek
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 stk. bouillonterninger
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 bakke cherrytomater
  • ½ l fløde
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris eller kartofler

Tilberedning

Løg snittes fra bund til top, gulerødder skæres i skiver, champignonerne renses, den røde peber skæres i store tern og tomater skæres i både.
Tag en tykbundet gryde, tilsæt olie og varm gryden op.

Tilsæt kødet sammen med paprika og lad det brune godt af. Derefter tilsættes halvdelen af baconen, og det hele steges godt igennem.

Tilsæt nu løg, peberfrugt og gulerødder og lad det simre med. Tilsæt halvdelen af champignonerne, og gem den anden halvdel til senere. Det hele steger videre i 5-10 minutter.
Nu tilsættes tomater og dijonsennep, og der røres rundt. Tilsæt sambal oelek, flåede tomater og tomatpuré, rør det hele sammen og tilsæt hønsebouillon. Lad retten koge op og skru herefter ned og lad den simre i en halv time.
Tilsæt fløde og lad retten simre videre i yderligere en halv time.

Tag en pande med lidt olie og sauter cocktailpølser, resten af baconen og champignonerne. Hæld pølseblandingen på toppen af drengerøvsgryden sammen med cherrytomater og champignon og top af med basilikumblade.

Tilbehør

Serveres med fx ris eller kartoffelmos.

Så er den lækre drengerøvsgryde klar til servering, Velbekomme 🙂

Se andre opskrifter her.