Pages Navigation Menu

Det første løbehjul

Det første løbehjul

Har du også lagt mærke til det? At løbehjul er i ufattelig høj kurs hos børn i alle aldre, og at det i mange tilfælde har erstattet cyklen som yndlingstransportmiddel?

Af Henriette Rosenthal Muld

Jeg har i hvert tilfælde, for om morgenen når jeg træder ud ad min hoveddør, er det ”rush hour” for aflevering af børn i pasningsordninger, ligesom større skolebørn haster afsted for at nå skoledagens start. Tidligere var trafikken koncentreret på cykelstien, men den har, mere eller mindre, trukket sig op på fortovet sammen med løbehjulene. Det ligner en trend, der er kommet for at blive. Det har også familiens yngste noteret sig, og ønsker selvfølgelig også at kunne følge med. Så er det selvfølgelig vigtigt at få noget ”gear” i den rigtige størrelse, og at sikkerheden er i orden, for der kan godt komme fart på sådan et løbehjul. Så at starte tidligt med at øve sig i at løbe på løbehjul, er en rigtig god idé. Så længe sikkerheden og kvaliteten er i orden.

Smarte kvalitetsløbehjul

Familiens yngste skal man ikke undervurdere. De ved som regel godt, hvad de vil, og hvad de vil have. Det er som regel lige præcist, hvad de større børn har, og det er blandt andet et lækkert løbehjul. Men et løbehjul der er for stort, har barnet ingen glæde af, og det er også alt for farligt. Der er nærmest 100 procents garanti for, at barnet falder og slår sig.

Der findes et mærke, der producerer kvalitetsløbehjul, med særligt henblik på at få familiens yngste gjort trygge ved, at køre på løbehjul og det er samtidig rigtigt godt for både motorikken og barnets selvværd. Det er altid sjovt, at kunne det samme som de større børn.

Globber er navnet på de smarte kvalitetsløbehjul til de mindre børn. Det særlige ved dem er, blandt andet, at de er designet med to hjul forrest, hvilket gør det nemt for barnet at holde balancen, både når det kører og står stille på løbehjulet. Løbehjulene findes i mange flotte farver, og nogle har detaljer som lys i hjulene, hvilket giver Globber løbehjulene et ekstra twist i børnenes øjne. Sejere bliver det ikke.

Løbehjulene har en særlig styremekanisme og ergonomiske håndtag, som gør det til sikre og behagelige løbehjul, som kan holde i mange år, og som også snildt kan gå i arv til mindre søskende.

Til de alleryngste, helt ned i etårsalderen findes det helt geniale løbehjul, Evo 5 i 1, med et påmonteret sæde, så barnet oplever følelsen af at rulle på hjul, mens han eller hun bruger styret. For at barnet kan føle sig sikker og ikke mister balancen, er der to forhjul og en aftagelig fodstøtte som hjælper barnet og giver sikkerhed.

Det tegner til, at blive en dejlig sommer og lyden af børn der leger udendørs og løber på løbehjul, er en skøn lyd. Med et Globber løbehjul kan de mindste også være med.

 

 

 

 

 

Følg os på Facebook og Instagram