Pages Navigation Menu

Det er bare en overgang…

Det er bare en overgang…

Hedeture, humørsvingninger og manglede nattesøvn. Ikke den mest opmuntrende indledning, men ikke desto mindre virkeligheden for mange kvinder, når indflyvningen til en ny livsfase tager sin begyndelse – og bare rolig, det er bare en overgang. Du har nok gættet, at det er klimakteriet, også kaldet overgangsalderen, det handler om.

Af Henriette Rosenthal Muld

Jeg spurgte på et tidspunkt en kvinde, der er fem år ældre end jeg, hvordan det føltes at komme i overgangsalderen. Svaret var, at det føles ligesom at være præmenstruel fra morgen til aften – og om natten med, hvor en fuld nattesøvn er en sjælden gæst. Forandringerne og symptomerne i overgangsalderen skyldes, at æggestokkene holder op med at danne det kvindelige kønshormon, østrogen. Nu er det heldigvis ikke alle, der bliver lige påvirkede, og man kan da også hjælpe naturens luner lidt på vej – ved hjælp af naturen, rent faktisk. Hjælpen er Femarelle, findes i tre varianter: Rejuvenate +40, Recharge +50 og Unstoppable +60 og indeholder udelukkende naturlige ingredienser.

Hvad er der i Femarelle, og hvordan virker det?

Det primære aktive stof er det patenterede DT56a, der udvindes ved hjælp af en særlig behandling og fermentering af en speciel canadisk sojabønne. Sammen med bl.a. hørfrøekstrakt og forskellige vitaminer stimulerer det organismens østrogenreceptorer på samme måde som hormoner, men uden at kroppen bliver tilført hormoner – dermed undgår man de kendte risici der er ved hormoner.

Børn & Fritid har talt med tre kvinder, som har prøvet de tre forskellige varianter af Femarelle.

Dea Larsen er 44 år, og mener at overgangsalderens første tegn, så småt, begynder at vise sig.

– Jeg var ikke klar over, at manglende god nattesøvn er en del af overgangsalderen for mange kvinder. Jeg har til gengæld undret mig over, at mit eget søvnmønster har været meget anderledes, end det plejer, i cirka fire måneder. Jeg har haft svært ved at falde i søvn i det hele taget, og er vågnet ved firetiden, derefter har jeg så ligget og stresset mig selv ved tanken om, hvor træt jeg bliver dagen efter. Jeg tænker, at det kan være starten på, at min krop er ved at gøre sig klar til overgangsalderen. Så tidspunktet var perfekt til at prøve Femarelle Rejuvenate 40+, hvilket jeg har gjort i halvanden måned nu. Det har afgjort hjulpet på min nattesøvn, så nu sover jeg hele natten, ligesom jeg gjorde før, og det hjælper altså, når jeg har brug for at bevare overblikket i løbet af arbejdsdagen. Mit hår har også fået et ”energiboost”, og vokser hurtigere end det har gjort før. Jeg kan også mærke, at min negle er blevet stærkere, og ikke knækker så let som de plejer, siger Dea.

Karina er 52 år, og har i de sidste fire år været ramt i overgangsalderen.

– Hedeturene startede da jeg var 47 år. De var ikke regelmæssige men kom og gik, uden jeg kunne finde et mønster. Dog har de altid været og er stadigvæk værst om natten. Her er tale om hedeture af den helt klassiske slags, som man læser om, med en dyne der er drivvåd og sengetøj der kan vrides. Det er rædselsfuldt og ødelægger nattesøvnen, der er udfordret i forvejen. Det fører til dage, der er ”dumme” på grund af søvnmangel. Jeg synes, at det er svært at adskille, hvad i mit svingende humør, der skyldes hormonændringerne i overgangsalderen og manglen på god nattesøvn. Det er lige som om det hele forstærker hinanden, og nemt kan få mig til at føle lidt modløshed, og så sætter gang i et ”tankemylder”. Så vidt jeg ved, er det helt almindelige overgangsaldersymptomer, som jeg helst vil prøve at klare mig gennem uden kunstige hormoner, som jeg aldrig har haft lyst til at indtage. Et naturligt kosttilskud er meget mere mig. Derfor er jeg i gang med at afprøve Femarelle Recharge 50+, og satser på at de kan mindske generne. Jeg har spist naturtabletterne i en måneds tid, og svinger stadig lidt mellem gode og mindre gode dage. Det er som om, at når jeg i et stykke tid har noteret, at hedeturene er på retur, så kommer der pludselig en ud ad det blå, så jeg fortsætter med en pille morgen og aften, for at kunne danne mig et større billede af virkningen, fortæller Karina.

Maria Hochheim er 66 år og en af de heldige, der ikke har haft de store gener i forbindelse med overgangsalderen.

– Jeg har ikke været særligt besværet af min overgangsalder, som startede da jeg blev 50 år. Det der fylder mest er, at mit ellers høje energiniveau er faldende, og det virker som om Femarelle Unstoppable 60+ har stoppet den udvikling og har vendt den til det bedre. Mine slimhinder er også kommet i bedre form og er knapt så tørre. Fordi mine gener ved overgangsalderen ikke har været større, har jeg ikke engang overvejet hormonbehandling. Derfor er det allervigtigste for mig at Femarelles produkter er 100 % naturlige, for selvfølgelig vil jeg gerne passe på, at mine knogler bliver alt for skøre, som er en af ulemperne ved at blive ældre, og have min energi tilbage, fortæller Maria.

Menopausen kommer i 45-55 års alderen hos langt de fleste kvinder. Overgangsalderen starter nogle år før den sidste menstruation. Når man nærmer sig menopausen, kan der være forvarsler i form af blødningsforstyrrelser og symptomer som hedeture. Nogle kvinder har ingen gener overhovedet i forbindelse med overgangsalderen – blødningerne holder bare op, enten gradvist eller pludseligt. De fleste har dog symptomer i en eller anden udstrækning, og nogle er så generede af det, at de har behov for behandling.

 

Kilde: Sundhed.dk

Følg os på Facebook og Instagram