Pages Navigation Menu

Derfor er penalhuset meget vigtigt

Derfor er penalhuset meget vigtigt

Hvordan ser dit barns penalhus ud?

For førskolebarnet er skoletasken og penalhuset noget af det allervigtigste, det er hele essensen af forberedelsen på at skulle i skole, begge dele bliver nøje udvalgt og står ofte og venter hele sommerferien igennem, som en daglig påmindelse om at noget nyt er på vej.

Af Maria Baldus

Men efter det første skoleår mister både tasken og penalhuset ofte sin magi og bliver til det som de egentlig er. Arbejdsredskaber. Det er her problemet opstår. Netop penalhuset, som sjældent får opmærksomhed, er det vigtigste arbejdsredskab dit barn har med i skolen hjemme fra. Det er et arbejdsredskab, som dit barn har brug for og bruger hver dag. Det SKAL være i orden. Ellers er dit barn kommet i skole uforberedt og uden sit vigtigste arbejdsredskab. Børn smider ting væk, blyanter bliver lånt ud, viskelæderet forsvinder, tusserne holder op med at virke osv. og det sker oftere end vi som forældre tror. For børnene bliver bedt om at låne ud til hinanden, hvis der er en som ikke har orden i penalhuset. Derfor er man nødt til at tjekke ofte, også selv om man ikke har et barn, som normalt mister sine ting. Ved at hjælpe dit barn have styr på sine ting, hjælper du de andre i klassen til ikke at skulle låne deres ting ud og også læreren, som ikke skal bruge tid på at sørge for, at der bliver lånt blyanter, farver, blyantsspidsere og så videre ud. For det skal nemlig ikke kun lånes ud det skal også afleveres igen og det kan godt tage tid. Især når Caroline ikke synes at den blyant Emilie afleverede var den samme som hun lånte ud.

Her kommer et forslag til hvordan et penalhus i indskolingen skal se ud, og hvad der skal være i det og hvad der skal være i orden HVER dag.

Indskolingsbarnets penalhus

I indskolingen er det en god ide med den slags penalhus som har lynlåse hele vejen rundt og hvor blyanter, viskelæder og tusser sidder fastspændt med små elastikker. Denne type er ideel for indskolingsbarnet fordi det er let og hurtigt at få et overblik over indholdet. Det er også let at se, hvad der mangler, og så gælder det bare om at få fyldt hurtigt op.

  • 3 spidsede blyanter
  • blyantsspidser
  • viskelæder
  • lineal ca. 15 cm
  • farver gerne mellem 5 og 7. Det kan både være farveblyanter og tusser. Husk at tjek at de er spidsede og virker. På den måde hjælper du læreren og dit barn med ikke at skulle bruge tid på at spidse eller låne, mens opgaverne forklares.

Sørg for at dit barn kommer forberedt, så har han eller hun størst chance for at få mest muligt ud af timen, samtidig med at du viser dit barn at du som forældre tager skolen alvorligt og støtter op om det som skolen forventer. Så har du opskriften på skolesucces.

Følg os på Facebook og Instagram