Pages Navigation Menu

Den første skoletaske

Den første skoletaske

(Annonce) Det er en stor dag i barnets liv, når det er tid til at starte i skole. Nulte klasse og en masse nye venner venter efter sommerferien, så nu er det tid til det vigtigste – at vælge den helt rigtige skoletaske.

Af Henriette Rosenthal Muld

Jeg husker tydeligt, hvor højtidelig en begivenhed det var, da mine to døtre skulle vælge den første skoletaske. Det er ”hundrede” år siden, men taskerne var JEVA-skoletasker, og selv om designet er letgenkendeligt, er der alligevel sket en hel del. Hos JEVA arbejder de nemlig hele tiden på at optimere designet. Formålet er, at give børn de allerbedste betingelser, når bøger og andet skolegrej skal bæres på ryggen på vej til skole.

JEVA startede for mere end 60 år siden med at producere træsko, lædermapper og rygsække. Sidenhen blev det JEVA s fornemmeste opgave at lave skoletasker og rygsække med korrekt ergonomi og helt fri for alle skadelige stoffer.

Det er nu tredje generation, der ”nørder” med at udvikle skoletasker. Dedikationen er tydelig, og målet er at lave tasker, som børnene selv kan håndtere hele vejen gennem skoledagen. Der skal være nem adgang til alle rum i tasken, og tasken skal veje mindst mulig, så den ikke belaster ryggen, der i øvrigt beskyttes af JEVA foamback-ryg, der lægger sig tæt til ryggen og former sig herefter.

To piger har fået hver sin JEVA -skoletaske, og her kan du læse deres ”anmeldelse” af taskerne.

Sally på seks år, og glæder sig til at starte i nulte klasse. Hun synes, at skoletasken er lige, som hun ønskede sig.

– Hesten ligner min mors hest, der hedder Merlin, og så er der også en gymnastiktaske med ret flotte blomster. Og det er megasejt, at man kan pakke gymnastiktasken sammen, og putte den i rummet øverst på tasken, når man ikke bruger den, eller lade den blive hjemme, så man har det øverste rum til andre ting. Skoletasken sidder rigtigt godt på ryggen, og det er rart, at man kan lukke den foran med spændet. Det er også smart at der er et rum til penalhuset, fortæller Sally.

Sallys mor Charlotte er helt enig med Sally i, at skoletasken er et hit.

– Sally er en lille spirrevip, så størrelsen på tasken er god, og det er nemt at spænde remmene ind, så den sidder helt perfekt på hende. Det er smart, at der er et rum til penalhus og drikkedunk.

Når man bærer tasken på ryggen, er det vigtigt, at rygsækken sidder lidt tæt, og det har hun ikke været så glad for før, men denne skoletaske har så god polstring i remmene, og er blød mod ryggen, at her er det helt ok. Hun var heldig at få et matchende penalhus, og det er noget der passer frøkenen, for på trods af sin unge alder, er hun vild med at tingene passer sammen, siger Charlotte.

 

Victoria er syv år, og skal i første klasse efter sommerferien.

– Hvor er det sejt, at min gymnastiktaske hænger udenpå skoletasken. Jeg kan jo også godt bruge gymnastiktasken til mit ballet-tøj. Der er også mange fine ting i penalhuset. Tasken er dejlig blød, der hvor den sidder på ryggen. Jeg synes at den lilla drikkedunk rigtig pæn i farven. Der er mange rum i tasken: både til madkasse, telefon når jeg bliver større, halv-ti- mad, drikkedunk, rum til penalhuset og mange andre rum man kan gemme ting i, fortæller Victoria.

Victorias mor Maria synes også at tasken er ”lige i øjet”.

– Victoria skal i første og synes at hun har aftjent sin værnepligt med hvad hun kalder en “baby-skoletaske”. Hun aflæser hurtigt de større børn, så derfor er denne JEVA skoletaske perfekt. Victoria synes at motiverne er seje, og elsker farverne. Den passer hende perfekt, men jeg skulle lige tale med hende om, hvor vigtig god rygstøtte er, og at man skal bruge begge remme til at bære tasken på ryggen. Hun har nemlig luret de store børn, der kommer i skole med tasken daskende på én skulder. Jeg tilpassede remmene, og fordi pasformen er så god og passer hende perfekt i størrelsen, affandt hun sig med det. Det er også lækkert, at rummet til madkassen er polstret, så det holder på kulden. Så holder madpakken sig frisk i længere tid, siger Maria.

Vidste du at dit barn højst må bære 10 – 15 % af sin egen vægt? Derfor gælder det om at købe en så let skoletaske som muligt fra starten.

Læs mere på www.jeva.dk

 

Følg os på Facebook og Instagram