Pages Navigation Menu

Chokoladefondant

Chokoladefondant

10 portioner

Ingredienser

10 stk. ovnfaste portionsforme af crème brulée-typen

200 g smør

300 g god mørk chokolade

4 hele æg

4 æggeblommer

1 dl Dansukker Bagesukker

2 spsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

4 spsk. hvedemel

1 tsk. stødt ingefær

Smør og sukker til formene

Tranebær eller andre bær efter eget valg til servering

Smelt smørret i en kasserolle, og tag den af kogepladen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad dem smelte i smørret. Pisk æg, æggeblommer og bagesukker i en skål. Rør melet i, og kom derefter chokolade- og smørblandingen i. Rør, til cremen er jævn og blank. Smør formene, og kom sukker på. Fordel dejen i formene. Du kan forberede frem til dette.

Sæt ovnen på 200 °C, og sæt formene i midten af ovnen. Bag dem i 6-8 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver bagt for længe. Kagerne skal være bløde og flydende i midten. Server med det samme med en klat flødeskum eller is samt bær efter eget valg.

Tip!

Sigt flormelis over, og pynt med tranebær.