Pages Navigation Menu

Chokolade- og havrekager med jordnøddefrosting ca. 16 stk.

Chokolade- og havrekager med jordnøddefrosting ca. 16 stk.

Kager

3 1/2 dl mel

4 spsk. kakao

225 g blødt smør

4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

2 store æg

2 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

50 g hakket mørk chokolade

1 tsk. bagepulver

1 1/4 tsk. flagesalt

5 1/2 dl havregryn

 

Jordnøddesmør-frosting

2 spsk. blødt smør

2 dl Dansukker Flormelis

1 dl creamy naturel jordnøddesmør

3 spsk. mælk

1/2 tsk. flagesalt

Sæt ovnen på 175 °. Rør mel og kakao sammen i en skål, og stil den til side. Pisk smør og muscovadosukker, så det bliver lyst og cremet. Tilsæt æg, vaniljesukker, bagepulver og salt. Bland godt. Rør havregryn, mel, kakaoblanding og hakket chokolade i blandingen. Rul små boller på 2-3 cm i diameter, og læg dem på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt med fingrene eller håndfladen. Bages i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af. Lav frostingen ved at tilsætte blødt smør, flormelis, mælk og salt i en skål. Pisk det hele sammen, så frostingen bliver let og cremet. Kom ca. 1 tsk. frosting på midten af en kage, og anbring den anden kage ovenpå.

Tryk kagerne forsigtigt sammen, så fyldet kigger ud ved kanten.