Pages Navigation Menu

Cheesecake med karamel

Cheesecake med karamel

Ingredienser

Karamelsauce

2 dl piskefløde

1 dl Dansukker Sukker

1 dl Dansukker Lys Sirup

100 g smør

1/2 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Bund

12 Digestive-kiks

75 g smeltet smør

3 tsk. kanel

Fyld

600 g friskost

3 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

4 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Skallet af en halv citron

4 store æg

1 1/2 dl piskefløde

Bland fløde, sukker, smør og sirup til karamelsaucen i en kasserolle, og lad det koge op, til saucen tykner. Tilsæt vaniljesukker. Sæt ovnen på 175 °C. Knus Digestive-kiksene til bunden, og bland dem med det smeltede smør og kanelen. Læg digestivedejen i bunden af en form (24 cm i diameter) med aftagelig bund. Tryk til med en ske, så det bliver jævnt. Sæt i køleskabet, mens du laver fyldet. Rør friskost, sukker og citronskal sammen. Tilsæt æg og piskefløde under omrøring. Kom fyldet i kagebunden, og hæld ca. 1 dl karamelsauce over. Rundt lidt rundt med en gaffel. Bages midt i ovnen i ca. 60 minutter, eller til massen er stivnet. Lad kagen køle af, og stil den i køleskabet. Når den er kølet helt af, løsnes den forsigtigt af formen. Hæld mere karamelsauce over din cheesecake, og server.

Tip

Tilsæt 4-5 tsk. flagesalt, hvis du vil have en saltet karamel.