Cheesecake med karamel

Ingredienser
Karamelsauce
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
100 g smør
1/2 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
Bund
12 Digestive-kiks
75 g smeltet smør
3 tsk. kanel
Fyld
600 g friskost
3 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
4 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
Skallet af en halv citron
4 store æg
1 1/2 dl piskefløde
Bland fløde, sukker, smør og sirup til karamelsaucen i en kasserolle, og lad det koge op, til saucen tykner. Tilsæt vaniljesukker. Sæt ovnen på 175 °C. Knus Digestive-kiksene til bunden, og bland dem med det smeltede smør og kanelen. Læg digestivedejen i bunden af en form (24 cm i diameter) med aftagelig bund. Tryk til med en ske, så det bliver jævnt. Sæt i køleskabet, mens du laver fyldet. Rør friskost, sukker og citronskal sammen. Tilsæt æg og piskefløde under omrøring. Kom fyldet i kagebunden, og hæld ca. 1 dl karamelsauce over. Rundt lidt rundt med en gaffel. Bages midt i ovnen i ca. 60 minutter, eller til massen er stivnet. Lad kagen køle af, og stil den i køleskabet. Når den er kølet helt af, løsnes den forsigtigt af formen. Hæld mere karamelsauce over din cheesecake, og server.
Tip
Tilsæt 4-5 tsk. flagesalt, hvis du vil have en saltet karamel.
Følg os på Facebook og Instagram