Bradepande med safranboller

Til Ca. 40 boller

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 50 g gær
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 bæger kvark (200 g)
  • 1 g safran
  • 2 æg
  • Ca. 18 dl hvedemel

Pensling

  • Et sammenpisket æg

Fyld

  • 100 g smør eller margarine
  • 150 g mandelmasse
  • 100 g rosiner
  • 2 dl finthakkede mandler

Pynt

  • Dansukker Perlesukker
  • Mandelspåner

Bagepapir

En bradepande 30 x 40 cm

Fremgangsmåde: Safranboller

Smelt smørret i en kasserolle på komfuret. Tilsæt fløden, og varm op, til det er lunkent (ca. 37°).

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt det til smør og fløde, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sirup, sukker, salt, kvark, safran og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter.

Læg bagepapir i bradepanden og riv mandelmassen.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt dejen, indtil den er smidig. Del dejen i to stykker, som hver rulles ud på et meldrysset bord i rektangulære plader. Smør et tyndt lag smør/margarine på dejpladerne. Strø den revne mandelmasse, rosiner og mandler over. Rul kagen sammen. Skær rullerne i mindre stykker, som lægges i bradepanden. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Pensles med æg og pyntes med perlesukker og mandelspåner. Bag bollerne nederst i ovnen ved 200º i ca. 25 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Tip: I stedet for en stor bradepande kan du lægge bollerne i flere mindre forme.