Pages Navigation Menu

Bliv set!

Bliv set!

Eftermørket har sænket sig over os, og det er tid til at huske reflekserne. Det er ikke lige meget, hvor de sidder, hvis de skal virke optimalt.

Reflekser lyser op i mørket, gør både cyklister og fodgængere mere synlige, og er derved med til at forbygge ulykker. For optimal forebyggelse af ulykker anbefales det, at vi kun køber godkendte reflekser, for desværre er der i de senere år, kommet en del reflekser på markedet, som er af så dårlig kvalitet, at de ikke er synlige inden for standselængder svarende til 60 km/t eller derover. Det betyder, at bilisterne først får øje på fodgængerne, når det er for sent at standse. Man kan sikre sig, at reflekserne er godkendte ved at kigge efter mærket EN 13356.

Sæt reflekserne rigtigt

– Hvis du sætter reflekserne rigtigt, kan de ses 140 meter væk og nedsætter din risiko for at blive ramt af en bil i mørket op til 70 procent. Det kommer bag på mange, at reflekser rent faktisk gør så stor en forskel, når det handler om at redde liv og skabe tryghed i trafikken, fortæller René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.
– Reflekserne skal sidde så lavt som muligt, så billygterne kan ramme dem og skal være synlige fra alle sider, så sørg for at tasker, tørklæder osv. ikke dækker reflekserne. Det er en god idé at sætte reflekser på f.eks. sko, skoletasken og overtøjet.

Rigtig placering af reflekser

Refleksbrikker
Refleksbrikken skal hænge i en snor, så den svinger frem og tilbage, når barnet går eller løber. Det er bedst at have én refleksbrik i hver side. Du kan f.eks. sætte reflekserne fast i lommen på jakken. Husk, at holde øje med om de sætter sig fast i jakken, så de ikke kan ses.

Reflekser på benene
Reflekser rundt om buksebenene er en god løsning, fordi de er mere synlige end brikker der hænger på tøjet. Refleksbrikker der hænger på tøjet kan sætte sig fast i jakken eller svinge væk, så bilisterne ikke kan se dem. Reflekser på benene kan f.eks. være slapwraps eller påsyede bånd.

Refleksbånd
Hvis du vælger at bruge refleksbånd, skal de sys hele vejen rundt om ærmer eller bukseben. På den måde kan de ses fra alle sider.

 

Følg os på Facebook og Instagram