Banan-karamelkage

Ca. 20 stykker Ingredienser

Bund: 100 g smør eller margarine ved stuetemperatur, 3/4 dl Dansukker Brun Farin, 2 dl hvedemel, 2 knsp. salt og 3/4 dl hakkede nødder efter eget valg.

Fyld: 2 bananer

Dulche de leche: 1 dåse sød kondenseret mælk

Pynt: 1 1/2 dl piskefløde, 2 spsk. Dansukker Flormelis, 1 spsk. vaniljesukker og 100 g flødekaramel, f.eks. blød Werthers, i små bidder.

Begynd med karamelsaucen (Dulche de leche). Tag etiketten af dåsen med mælk, læg dåsen i en stor gryde med vand, og kog den i 3 timer. Sørg for, at dåsen hele tiden er dækket med vand – ellers kan den eksplodere. Dette kan gøres dagen i forvejen. (I visse velassorterede butikker kan man købe færdiglavet Dulche de leche.)

Put fedtstof og brun farin i en skål, og pisk blandingen luftig med en elpisker. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt. Tryk dejen ud i en smurt form, gerne firkantet, ca. 20 x 20 cm, med aftagelig kant. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Lad den køle helt af.

Fordel karamelsaucen over bunden. Skræl bananerne, skær dem i skiver, og læg dem oven på karamelsaucen.

Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker til et fast skum. Fordel flødeskummet over bananerne. Strø karamelstykkerne over lige inden servering, da de ellers vil blive opløst af fløden. Skær kagen ud i firkanter.