Pages Navigation Menu

Abekage

Abekage

Ingredienser

100 g smør

4 æg

4 dl Dansukker Bagesukker

2 dl mælk

6 dl hvedemel

3 tsk. bagepulver

4 tsk. vaniljesukker

4 spsk. cacao

2 spsk. vand smør til formen rasp til formen

Glasur

1 pakke Dansukker Flor med chokoladesmag

2-3 spsk. vand

2 tsk. olie

2 dl Dansukker Flormelis

Lidt gul frugtfarve

2-3 tsk. vand 1 tsk. olie

En stor form, ca. 30 x 40 cm, smøres og drysses med rasp. Stil ovnen på 175 °C. Smelt

smørret, og lad det køle af. Pisk æg og sukker til det skummer. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen. Tilsæt fedtstof og mælk. Kom 2/3 af den lyse dej i formen, bland derefter cacao i resten af dejen. Kom den mørke dej i og træk en gaffel gennem dejen, så den færdige tærte får et marmoreret udseende. Abetærten bages midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Skær abens form ud, og smør glasuren på. Pynt med lakridssnører som mund, brunt krymmel som hår og lakridser som øjne.